Informatienummer:
088-4321505
U kunt participeren in het project
Vermijdt de uitstoot van 50 miljoen kg CO2 per jaar
Elektriciteit voor ruim 24.000 huishoudens

Nieuws

Technische storing website

Vandaag is onze website enige tijd niet bereikbaar geweest. Oorzaak hiervan was een technische storing bij onze websitebeheerder. Onze excuses daarvoor.

Meldingen tijdens testperiode

De turbines worden nu al een paar weken getest. De afgelopen periode hebben we een aantal meldingen ontvangen van omwonenden over geluid, slagschaduw en verlichting. Deze meldingen/klachten komen via het contactformulier op onze website of per telefoon (088-4321505) bij ons binnen. Op elke melding/klacht reageren wij binnen maximaal 2 werkdagen.

Geluid

Inschakelen obstakelverlichting

Nu alle turbines onder spanning staan, zijn ook de zogenaamde obstakellichten ingeschakeld. Deze lichten waarschuwen het vliegverkeer voor een obstakel. Tijdens de bouwperiode was hier vrijstelling voor verleend door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT).

Slagschaduw

Wij krijgen van omwonenden vragen over hoe het geregeld is met eventuele slagschaduw door de turbines. Wellicht heeft u daar ook vragen over. Daarom lichten we dit onderwerp graag aan u toe.
 
Activiteitenregeling mileubeheer

Proefdraaien met de windturbines

De vijfde en laatste windturbine is gebouwd. De systemen van de windturbines gaan nu proefdraaien om getest te worden. Vanaf dit moment brandt ook de obstakelverlichting. We reserveren de maand april voor het proefdraaien. In deze weken moet elke turbine een periode van 10 tot 15 dagen zonder storingen in bedrijf zijn. Als de turbines die 10 tot 15 dagen goed doorstaan en alles wordt netjes afgewerkt, dan wordt het windpark opgeleverd door Enercon en kan er schone energie geproduceerd worden.
 

Rondleiding kijkdag 1 december vol

Op zaterdag 1 december aanstaande organiseren wij een kijkdag van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze kijkdag worden drie rondleidingen gegeven. Er zijn zoveel aanmeldingen binnengekomen dat de rondleidingen inmiddels vol zitten. Vandaar dat de aanmeldbutton van onze website is gehaald.

Stand van zaken en planning werkzaamheden

De torens van de turbines worden voor een groot deel opgebouwd uit betonnen segmenten (100 meter beton en 35 meter staal). Deze segmenten worden van half augustus tot januari 2019 aangeleverd. De opbouw van de torens is nu dus in volle gang. De eerste toren was half oktober gereed, daarna kon het machinehuis en de bladen geplaatst worden. In de week van 5 november zijn wij gestart met het plaatsen van de installaties in de eerste toren. Vanaf week 49 (3 t/m 9 december) worden de systemen in die toren getest.

Filmpje transport

Gisteravond, donderdag 8 november, zijn er drie bladen met groot-transport naar het windpark gebracht.
Hier ziet u een filmpje waarin het transport van de A29, afslag 21 Oud-Beijerland, naar het kruispunt bij Heinenoord rijdt.

 

Rondleidingen kijkdag 13 oktober vol

Op zaterdag 13 oktober aanstaande organiseren wij een kijkdag van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze kijkdag worden drie rondleidingen gegeven. Er zijn zoveel aanmeldingen binnengekomen dat de rondleidingen inmiddels vol zitten. Vandaar dat de aanmeldbutton van onze website is gehaald.

Mocht u geinteresseerd zijn in een bezoek aan ons windpark, hou dan onze site in de gaten. Een volgende kijkdag zullen wij ook hier aankondigen.
 

Tijdelijke afsluiting Spuiweg

Van maandag 11 juni 2018 tot en met dinsdag 30 april 2019 is een deel van de Spuiweg afgesloten. Het is een algehele afsluiting, dus ook het fietspad is afgesloten. De afzetting is ter plekke met borden aangekondigd.  Ook zijn op de drie wegen die toegang geven tot het windpark hekken en verbodsborden geplaatst.