.

Werkzaamheden op Windpark Spui

Maandag 28 mei is de heistelling geleverd. Dinsdag 29 mei wordt deze geplaatst, zodat woensdag 30 mei om 8.00 uur de heiwerkzaamheden kunnen starten. De firma Vroom gebruikt hiervoor een heimachine, die de in totaal 390 heipalen ter plaatse in de grond maakt. Hiervoor worden twee stalen buizen in de grond geslagen van 25 meter lengte en 60 cm doorsnede. De buizen gaan 22-25 meter de grond in en worden dan gevuld met beton. Na afvullen worden buizen eruit gehaald en op de volgende plek de grond in geslagen.
 
De heiwerkzaamheden vinden plaats op maandag tot en met vrijdag (en af en toe op zaterdag) tussen 07.00 en 19.00 uur. Het heien duurt per windturbine 2,5 week, uitgaande van een week van vijf werkdagen. De verwachting is dat de heiwerkzaamheden tot begin augustus duren.
 
Transportroute
Om de heimachine en overige materialen naar het windpark te vervoeren, wordt de afgesproken transportroute om de dorpen heen gebruikt.
 
Vanaf half augustus 2018 wordt begonnen met de opbouw van de eerste turbine
De opbouw van alle turbines zal rond half februari 2019 gereed zijn. Naar verwachting is de eerste turbine eind januari 2019 in gebruik. Eind maart werken alle vijf de turbines. De werkzaamheden op het windpark verwachten we mei/juni 2019 af te ronden.
 
Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer 088-432 15 05 of door het contactformulier op onze website in te vullen.
 
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden op Windpark Spui
Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Dat kan via de aanmeldbutton op de homepage van deze site.