.

Provinciaal Inpassingsplan locatie Spui-Piershil

Provinciale Staten hebben op 10 december 2014 besloten om voor de locatie Spui-Piershil in de gemeente Korendijk een provinciaal inpassingsplan op te stellen. 
De provincie hecht aan het halen van de gestelde doelen op windenergie. Daarom sluit de provincie overeenkomsten met gemeenten die willen meewerken aan de realisatie van locaties voor windenergie en zelf de ruimtelijke inpassing en vergunningverlening willen regelen. 
Omdat de gemeente Korendijk een dergelijke samenwerkingsovereenkomst niet heeft ondertekend, hebben Provinciale Staten besloten een provinciaal inpassingsplan op te stellen. Bovendien heeft exploitant Klein-Piershil B.V. de provincie hierom verzocht. Op basis van de Elektriciteitswet is de provincie verplicht hieraan mee te werken. De provincie is dus bevoegd gezag en daarmee verantwoordelijk om - via een inpassingsplan - de realisatie van windturbines juridisch en planologisch mogelijk te maken in Korendijk. Meer informatie is te vinden op de website van Provincie Zuid-Holland.